Herfst, de tijd om vaker binnen te zitten.

Zeker als je niet van regen en kou houdt. Om te genieten bij de kachel, om vaker op de bank voor de TV te hangen, of om lekker te lezen, een spelletje te doen, de legpuzzels van zolder te halen of de administratie bij te werken. Zelfs de tijd om weer eens een nieuwsbrief te versturen ;-).

Dat klinkt allemaal prima. En lukt het jou om te genieten van het ‘cocoonen’ zonder erbij te snoepen? Of staat lekker binnen relaxen voor jou gelijk aan: GEZELLIG, dus iets LEKKERS  bij de koffie en thee, vaker een WIJNTJE met hapjes etc?

Ik vind dat allemaal heerlijk die extra wijntjes, hapjes, chocolademelk, speculaas. (het ligt alweer in de winkel) Maar… inderdaad, aangezien ik in de herfst minder lichamelijk actief ben raak ik snel ‘stuffed’. Een opgeblazen buik, te volle darmen. Hierdoor slaap ik slecht en voel ik me de dag erna lusteloos en schuldig.

Wat uiteindelijk altijd weer beter werkt: tja, iedere dag naar buiten, zelfs als het regent. Een korte wandeling. Uurtje sporten in of naast de sportschool. Of lekker uitwaaien in het bos of op het strand. Uiteraard met het risico dat je helemaal doorweekt raakt van de regen. En met grote kans dat je je daarna fitter voelt! Ongemerkt heb je een paar honderd calorieën verbrand. Hoe fijn is dat?!

Het goede nieuws is dat je na deze buitenactiviteiten nog tijd genoeg over hebt om met voldoende energie en aandacht op de bank of aan de keukentafel te zitten met je puzzel, je breiwerk of je administratie. Waarschijnlijk voel je je prima, geniet je van de warmte en heb je geen gesnoep nodig om te GENIETEN!  Hoe lukt jou dat?

Heb je hulp nodig om aan de slag te gaan om het emotie-eten achter je te laten? Op 24 januari 2022 start het groepsprogramma emotie eten de baas in Groningen waarin wij samen op weg gaan naar een gezonde relatie met eten & jezelf gedurende 6 maanden.

Samen in de groep gaan wij stappen zetten om:

  • het patroon van emotie eten te onderzoeken;
  • vaardigheden leren hoe je om kunt gaan met emotie- en verleidingseten;
  • te oefenen met bewust kiezen in plaats van onbewust een zak chips leeg te eten;
  • weer te kunnen genieten van eten zonder gevoelens van schuld- en schaamte;

Interesse?! Meld je aan via info@sannekramp.nl.

Met hartelijke groet,

Sanne Kramp, diëtist en toegepast psycholoog