Grip op emotie eten

Ga je snoepen en snaaien om ‘lastige’ gevoelens te dempen? Dan is het nu tijd om te stoppen met lijnen en het emotie-eten stap voor stap aan te pakken. Het is veel deelnemers al gelukt het emotie-eten onder controle te krijgen. Als toegepast psycholoog en diëtist ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van emotie eters. Ik laat jou onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Je leert voelen dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost of liefde. Daarnaast staan wij stil bij het kunnen volhouden van jouw gedrag zonder dat jij  neigt terug te vallen nadat ik het een keer ‘mis’ is gegaan nadat je te veel hebt gegeten. De begeleiding bestaat uit het verkrijgen van inzicht, bewustwording en het doen van oefeningen waarmee jij weer de regie krijgt op je eetgedrag richting een gezonde relatie met eten én jezelf.

Wat bied ik jou?

–  Individuele begeleiding
–  Groepsbegeleiding

Neem contact op voor een gratis intakegesprek om kennis te maken en te onderzoeken of dit een passend programma voor jou is. Bekijk in de agenda wanneer er workshops aangeboden worden en het groepsprogramma start.

emotie eten de baas

3 maanden traject grip op emotie eten

Voor wie is dit pakket geschikt?

Dit pakket is geschikt voor mensen die definitief afscheid willen nemen van het emotie-eten en/of verstoord eetgedrag. Het is een intensief traject van ±12 weken persoonlijke begeleiding en coaching op maat waar bij je gaat werken middels het 7-stappenplan emotie eten de baas in combinatie met de derde generatie gedragstherapie Acceptance & Commitment Therapy ( ACT). De focus bij de begeleiding vanuit ACT ligt op het aanleren van vaardigheden middels ervaringsgerichte oefeningen waarin jij bewust kiest op basis van jouw persoonlijke waarden.  Het gaat om het leren opmerken en benoemen van jouw belemmerende gedachten, gevoelens of ervaringen én toch doen wat jij belangrijk vindt. De consulten worden afgewisseld met e-mailcontact. Jij wordt weer de baas wordt over het eten in plaats van dat het eten de baas is over jou!

Inhoud pakket en werkwijze

–  GRATIS intake: hierin bespreken we jouw hulpvraag, knelpunten en kijken we samen of dit pakket passend voor je is.

Indien je instemt met het pakket teken je hier voor een contract van ± 12 weken en ga je akkoord met de totale kosten van € 495,-. We bekijken van te voren samen welk deel (of soms alles) door de verzekering wordt vergoed. Indien een deel buiten de verzekering valt wordt dit resterende bedrag middels een eenmalige machtiging/factuur in rekening gebracht.

–  5 vervolgafspraken: elke twee tot drie weken is er een vervolgafspraak van ± 45 minuten. Tijdens deze consulten wordt o.a. aandacht besteed aan hoe jij je emotie eten onder controle kunt krijgen middels gedragsoefeningen. Daarnaast krijg jij tips en adviezen over wat een verantwoord voedingsadvies op maat is.  De focus ligt op het doen van inzicht gevende en ervaringsgerichte oefeningen waarmee jij vaardigheden leert om bewust te kiezen en goed voor jezelf te zorgen richting jouw einddoel. Daarnaast staan wij stil bij de obstakels, lastige situaties en leer je hoe jij blijvend jouw gedrag kunt veranderen.  Haalbare, realistische doelen brengen jouw verder om patronen te doorbreken richting een gezonde relatie met eten en jezelf.

–  5 e-mailconsulten: Daarin benoem je wat goed gaat, wat tegenvalt en verzamel je de vragen die je hebt. Via de mail reageer ik op jouw voortgang en vragen.

Tijdens het laatste consult evalueren we het traject en bespreken we hoe je in de toekomst verder wilt. Juist door het aangaan van een pakket kan jij jezelf een belofte, een verbintenis opleggen, dat je door gaat, ook als het tegen zit!

Investering: 495 euro

Inclusief het boek “Liefde in plaats van chocola” van S. van Grootel en J. van Gennip t.w.v. € 20,95 en informatiemateriaal waarmee jij kunt oefenen. Dit kunnen video’s, audio-(mindfulness) oefeningen of werkbladen zijn.

Wat levert het je op?

 • Meer energie, fitheid,  rust en tevredenheid
 • Bewustwording van jouw eetgedrag en inzicht in belemmerende factoren om jouw doel te bereiken
 • Grip krijgen op het emotionele eetgedrag
 • Vaardigheden waardoor jij voor lange termijn bewuste keuzes maakt op basis van jouw persoonlijke waarden- de persoon die jij wilt zijn
 • Meer kunnen genieten van eten zonder schuld- en schaamtegevoelens
 • Bewegen vanuit plezier, zonder dat je meteen 3 x per week naar de sportschool moet
 • Blijvend en geleidelijk gewichtsverlies ipv streng lijnen en daarna met rente aankomen.
 • Een trots gevoel en meer liefde voor jezelf!

Direct een afspraak inplannen voor een gratis kennismakingsgesprek? Doe dit via de website: Afspraak maken diëtist en psychologenpraktijk Groningen (sannekramp.nl) of stuur een mail naar info@sannekramp.nl

Vermeld in de mail jouw volledige naam, telefoonnummer en emailadres.

5 maanden groepsprogramma STAP in een bewuste leefstijl- GROEP

Samen op weg naar een gezonde relatie met eten & jezelf

Heb jij al veel pogingen om gezonder te leven maar val je steeds weer terug in oud gedrag? En denk jij dat dit komt omdat je te weinig wilskracht of motivatie hebt? Ervaar jij gevoelens van schuld- en schaamte rondom het eten en jouw gewicht? Eet jij vaak uit frustratie, stress, onrust of spanning? Vind jij het lastig om te onderzoeken waarom het jou niet lukt jouw leefstijl langdurig te veranderen?

Dit is heel herkenbaar. Met stimulans van de groep werk jij in 5 maanden aan een gezonde relatie met eten & jezelf met als resultaat meer energie, fitheid en balans in een leefstijl die bij jou past!

Middels dit groepsprogramma staan wij stil bij de onderliggende patronen van jouw eetgedrag en leer jij vaardigheden hoe je hiermee omgaat. Eten is vaak het symptoom van onderliggende problemen en dit gaan wij inzichtelijk maken voor jou zodat jij grip krijgt op jouw eetgedrag met als gevolg meer rust en tevredenheid in de relatie met eten & jezelf.  Er ontstaat ruimte voor de dingen die je écht belangrijk vindt en eten beheerst niet langer je leven. Dit is mogelijk en gun ik jou ook!

Ben jij bereid stil te staan bij de onderliggende patronen van jouw gedrag en wil je dit blijvend veranderen voor een bewuste leefstijl? Gun jij jezelf de tijd en ruimte om stap voor stap jouw gedrag  aan te pakken middels het groepsprogramma? Meld je dan NU aan!

Wat levert het jou op?

 •        Meer ruimte en tijd voor de dingen die voor jou écht belangrijk zijn
 •        Met als gevolg meer energie, fitheid, rust en tevredenheid
 •        Bewustwording van jouw gedrag en behoeften-
 •        Inzicht in belemmerende factoren om jouw doel te bereiken
 •        Vaardigheden hoe jij jouw leefstijl duurzaam kunt veranderen
 •        Meer zelfregie, bewustzijn en zelfzorg
 •        Meer kunnen genieten van wat je doet zonder schuld- en/of schaamtegevoelens
 •        Een trots gevoel en meer liefde voor jezelf!

Inclusief:

 •        Werkboek met informatie en opdrachten, online beschikbaar gedurende 1 jaar;
 •        Audio- en video opnames;
 •        Workshop voedselbos: bewust ervaren, proeven, ruiken, zien en luisteren naar het verhaal van Inge Hamming over het realiseren van een voedselbos vanuit haar praktijk Land van Veerkracht.
 •        Toegang online community voor het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers;
 •        Coaching door diëtist & toegepast psycholoog Sanne Kramp

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 2 uur. De groep bestaat uit minimaal 6 personen en maximaal 10 personen. De volgende thema’s komen o.a. aan bod:

Duur:                                        5 maanden, bestaande uit 8 groepsbijeenkomsten incl. audio-/video opnames, gasttrainer, mindfulness oefeningen, werkboek en deelname aan de online community

Locatie:                                  Land van Veerkracht, Mandelandenweg 5A, Eelde

Investering:                          € 495,  waarvan er vergoeding mogelijk is[1]

Data:                                        11 sept, 18 sept, 2 okt, 16 okt , 6 nov, 27 nov, 11 dec, 8 januari

Tijd:                                           09:30-11:30 uur

Aanmelden:                      Meld je aan bij Sanne Kramp, diëtist en toegepast psycholoog, via info@sannekramp.nl of 06 – 5028 5851. Voor vragen over de cursus kun je ook gerust contact opnemen of kijk op www.sannekramp.nl.

Samen op weg naar een gezonde relatie & jezelf!

[1] Er vindt wel een verrekening met het eigen risico plaats

Meld je aan via het contactformulier

Ervaringsdeskundige Laura over het groepsprogramma: ‘ Vanaf de eerste bijeenkomst voelde ik me ‘veilig’ in de groep. Ook al moest ik wel een beetje wennen: ik deelde nooit mijn gedachten over eten of hoe vaak en wat ik at. Uit schaamte. Ik kreeg veel nuttige informatie over voedsel en calorieën maar vooral ook over waaróm ik at zoals ik at. Inzicht dus. En dat is voor mij de sleutel geweest. Mijn doel was het stoppen van mijn eetbuien ’s avonds met als bijkomend voordeel kilo’s kwijtraken. Heb ik mijn doel behaald? Ja. Ik heb niet meer élke avond een eetbui en ik ben kilo’s kwijtgeraakt.’

Emotie-eter of Verleidingseter?

Wil jij weten of je vooral een emotie-eter bent of juist een verleidingseter? Of allebei?

Download de test en vul de 20 vragen in. De uitslag krijg je direct te zien.

emotie eten de baas test

Bij het invullen van het formulier word je automatisch aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Recensies deelnemers

‘Ik heb geleerd in dit traject milder te zijn voor mezelf en ervaar hierdoor meer rust. Sanne stelt je op haar gemak en geeft je het gevoel dat je er mag zijn en het OK is wat je doet en probeert toe te passen. Er werd aandacht besteed aan de knelpunten die op dat moment belangrijk waren voor mij.’

Linda, Individueel traject

‘De rol van Sanne is in dit traject voor mij erg belangrijk geweest. Haar manier van communiceren, van (open) vragen stellen, tot het komen van de kern van iets vond ik erg prettig. Ook al waren we met een groep, Sanne had van ieder apart goed door wat er speelde. Daarbij heb ik vertrouwen in wat Sanne zegt. Ze verkoopt geen nonsens als ‘je mag nooit meer…..’ vul maar in. De informatie die ze geeft is grotendeels wetenschappelijk onderbouwd en als ze iets niet weet dan zegt ze dat ook. Daardoor vind ik haar geloofwaardig.’

Deelnemer

‘Door de oefeningen leerde ik beter voelen wat ik eigenlijk deed. Het Ouder -Volwassen- Kind model heeft me in het algemeen geholpen. En verder heb ik vooral de kleine stapjes en minder extreem denken over afvallen en aankomen door de aanpak van Sanne geleerd, gecombineerd met praktische adviezen over hoe het wel kan. Sanne gaf vaak een tip om één of twee dingen per periode aan te passen en daardoor lukte het om die dingen aan te passen, waardoor er niet teveel faal-ervaringen komen die zorgen voor opgeven of met meer druk harder proberen.’

Karlijn, Individueel traject

‘De algemene voorlichtingsavond vond ik informatief en werkte enthousiasmerend. De toon was positief en er werd uitgelegd hoe het programma grofweg in elkaar stak. Ik besloot me aan te melden.’

Deelnemer, Gratis informatieavond

‘Vanaf de eerste bijeenkomst voelde ik me ‘veilig’ in de groep. Ik kreeg veel nuttige informatie over voedsel en calorieën maar vooral ook over waaróm ik at zoals ik at. Inzicht dus. En dat is voor mij de sleutel geweest. Mijn doel was: het stoppen van mijn eetbuien ’s avonds met als bijkomend voordeel kilo’s kwijtraken. Dit is gelukt.’

Lisa, Groepsprogramma

Persoonlijk ervaar ik je als betrokken, heel goed uit kunnen leggen hoe iets werkt en dat inspirerend en middels doen over kunnen brengen. Je hebt prachtige kwaliteiten en ervaring om de trainingen goed neer te zetten.

Anna

‘Op weg naar een gezonde relatie met jezelf’