ACT voor iedereen

Laatst hadden mijn man en ik het idee om de woonkamer op te pimpen met een nieuw kleurtje omdat wij het belangrijk vonden ( waarden) om ons huis warmere tinten te geven voor een prettige woonbeleving. En nu waren de deuren aan de beurt. Samen een dag gepland om hier mee aan de slag te gaan ( toegewijd handelen), kids uit logeren.  Met enthousiasme ging ik aan de slag met afplakken en toen eindelijk met de verfkwast aan de slag. Wat bleek: de verf pakte niet goed met als conclusie dat ik de deur minimaal 3 keer mocht verven(!!!!). Dit gaf mij nogal wat ongemak  ( fusie: ’ík kan mijn tijd wel beter besteden’ ‘waarom doen wij dit?’, ‘ik kan dit niet’)en dit uitte ik door nukkig te zijn naar mijn man ( weg van toegewijd handelen- ‘vechten’) en nog wat meer verf te pakken, want dan hoeft het misschien niet nog een keer. Extra veel verf gebruiken zorgt voor…..druipers, oftewel nog meer ongemak!

Ok, en toen kwam het besef van acceptatie van het hier en nu toen mijn man zei: ‘Wat fijn dat we dit nu even samen kunnen doen en wat wordt het mooi’. Mijn verstand Jip is geneigd direct resultaat te willen, dingen direct op te lossen én moet altijd nuttig bezig zijn. En daar kwam het besef, mag het ook OK zijn dat ik dit ongemak ervaar (acceptatie- hier en nu) én ben ik bereid toch rustig door te verven, ook al moet het wellicht nog een 4 e keer? JA! En een mooie bijkomstigheid van deze ervaring dat ik dit kan verwerken in een post wat ook belangrijk is voor mij😉.

Dus, zie hier dat Acceptance & Commitment Therapy-/take action altijd en overal in te zetten is voor iedereen. Wij zijn allemaal mensen die dagelijks door alle zes kernprocessen van ACT heen bewegen. Hoe mooi is dat?! Wil jij ook meer weten wat hoe deze zes kernprocessen van ACT bij jouw van toepassing zijn met betrekking tot jouw gezondheid- eetgedrag- leefstijl-zelfbeeld? En vind jij het belangrijk hiermee aan de slag te gaan? Welkom in de praktijk bij Judith, Lilly of mij.

Ps. ACT gaat ook over: los op wat je wél kunt oplossen. Oftewel tip: gebruik eerst grondverf alvorens een deur te gaan verven😉

Nieuwsgierig? Neem contact op voor een gratis intakegesprek via info@sannekramp.nl of meld je NU nog aan voor de gratis informatiebijeenkomst Emotie eten de baas- GROEP op 9 januari om 19:30 uur aan de Canadalaan 10 in Groningen.

Sanne Kramp, diëtist en toegepast ACT psycholoog
Locatie: Gezondheidscentrum Corpus
Canadalaan 10, 9728 EE Groningen
www.sannekramp.nl