Werken vanuit hoofd, hart en lijf

STAP in een gezonde relatie met jezelf als zorgprofessional

Voor wie is dit geschikt?

Wil jij graag werken aan een gezonde relatie met jezelf als ( beginnende) zorgprofessional binnen het huidige zorgsysteem? Vind jij het lastig om te gaan met de eisen en regels van het systeem én doen wat jij belangrijk vindt? Ben jij geneigd vaak te hard te werken en daarmee jezelf te verliezen? Vind jij het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen jouw werkgever of tegen die ene opdracht maar voel jij wel dat dit nodig is? Wil jij graag alles goed doen en merk jij dat je moeite hebt om alle ballen hoog te houden zowel privé als op het werk? Weet jij heel goed wat je zou moeten doen maar lukt dit jou niet? Voel jij je vaak moe en overprikkelt na een dag werken? En wil jij onderzoeken welke zorgprofessional jij wilt zijn vanuit je hart én vaardigheden leren welke STAPPEN jij nodig bent hier naar te leven met alle belemmeringen die er zijn?

Dan ben jij zeker niet de enige én werk ik graag met jou samen  op weg naar een manier van werken en leven dat past bij jou waarin jij de regie neemt om de zorgprofessional te zijn die jij wilt. Met als resultaat meer plezier, rust en verbinding.

Het is een persoonlijk coachtraject op maat waarbij wij gaan werken middels de zes kernprocessen vanuit de derde generatie gedragstherapie Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en lichaamsgericht werk. ACT leert je vaardigheden om met belemmerende gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties om te gaan zodat jij je kunt blijven richten op het leiden van een waardevol leven. De vaardigheden zijn gericht op het vergroten van je bewustzijn waarin er met name lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen gedaan worden. Hoe bewuster je bent van de dingen die je doet, hoe beter je in staat bent om bewuste keuzes te maken en te leven naar wat jij écht belangrijk vindt. De coachsessies kunnen zowel binnen als buiten in de natuur gedaan worden maar ook online. Jij wordt weer de baas over de keuzes die jij maakt en leert werken vanuit jouw hart samen met hoofd en lijf.

Inhoud en werkwijze

– GRATIS kennismakingsgesprek: hierin bespreken we jouw hulpvraag, knelpunten en onderzoeken wij of dit traject passend is voor. En het allerbelangrijkste: beiden een goed gevoel hebben om de samenwerking aan te gaan om STAPPEN te gaan zetten. ±30 minuten

– begeleidingssessies op maat: Tijdens deze sessie werk ik volgens de STAP- methode. Dit staat symbool voor de volgende STAPPEN welke wij gezamenlijk doorlopen voor een duurzaam resultaat. De sessies zijn zowel buiten in de natuur als binnen. De duur van het traject is op maat- vaak kan 1 buitensessie al zoveel inzichten geven en geloof ik in dat de eerste sessies de meeste impact hebben.

S: Stilstaan door ruimte en tijd te nemen voor wat voor jou belangrijk is in jouw leven- zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Waar wil jij jouw tijd, geld en energie aan besteden in jouw leven? Welke lichaamssignalen merk jij op wanneer iets wel of niet ‘klopt’voor jou? Wat zijn jouw innerlijke drijfveren? Samen bepalen wij allereerst jouw koers!

T: Toegewijde STAPPEN zetten richting de persoon die jij wilt zijn middels concrete, haalbare gedragsdoelen. Samen maken wij een plan op basis van jouw koers én onderzoeken wij welke belemmerende factoren er zijn voor jou. Dit kunnen bepaalde overtuigingen zijn (‘ik moet hard werken’ of ‘ik moet zorgen dat anderen het goed hebben’ of ‘ik ben zwak wanneer ik ‘nee’ zeg’, ‘ik kan de ander niet teleurstellen’ of ‘ik kan het niet’), maar ook gevoelens van stress, spanning, onzekerheid, angst of bepaalde lichamelijke ongemakken (pijn of vermoeidheid). Je gaat ervaren hoe je met deze belemmeringen om kan gaan én toch kan doen wat jij belangrijk vindt.

A: Acceptatie- Adem- Awareness- Alignment is de basis van het traject. Accepteer hoe de situatie nu is, wat je voelt en denkt. Waar ‘vecht’ jij nu nog tegen door hard te werken, piekeren, het goed praten voor jezelf, kop in het zand steken en doorgaan, te veel eten of drinken, jezelf terug te trekken of boos te worden op anderen vanuit jouw worsteling met jezelf? Alles mag er zijn en je gaat ervaren hoe het is om dit de ruimte te geven. Je gaat oefenen met het opmerken en benoemen van jouw gedachten, gevoelens en lichaamssignalen en leert hoe jij jezelf kunt reguleren zonder te ‘vechten’ of ‘vluchten’. Hierbij gebruiken wij technieken waarin de basis is ademhaling- awareness (bewustzijn) en alignment (lichaamshouding).

P: Persoonlijk een plan op maat die aansluit op jouw behoeften, verlangens vanuit een veilige, vertrouwde en mensgerichte aanpak. Gun jezelf de tijd en ruimte om kleine STAPPEN te zetten richting jouw koers.

Recensies deelnemers

‘Ik heb geleerd in dit traject milder te zijn voor mezelf en ervaar hierdoor meer rust. Sanne stelt je op haar gemak en geeft je het gevoel dat je er mag zijn en het OK is wat je doet en probeert toe te passen. Er werd aandacht besteed aan de knelpunten die op dat moment belangrijk waren voor mij.’

Linda, Individueel traject

‘De rol van Sanne is in dit traject voor mij erg belangrijk geweest. Haar manier van communiceren, van (open) vragen stellen, tot het komen van de kern van iets vond ik erg prettig. Ook al waren we met een groep, Sanne had van ieder apart goed door wat er speelde. Daarbij heb ik vertrouwen in wat Sanne zegt. Ze verkoopt geen nonsens als ‘je mag nooit meer…..’ vul maar in. De informatie die ze geeft is grotendeels wetenschappelijk onderbouwd en als ze iets niet weet dan zegt ze dat ook. Daardoor vind ik haar geloofwaardig.’

Deelnemer

‘Door de oefeningen leerde ik beter voelen wat ik eigenlijk deed. Het Ouder -Volwassen- Kind model heeft me in het algemeen geholpen. En verder heb ik vooral de kleine stapjes en minder extreem denken over afvallen en aankomen door de aanpak van Sanne geleerd, gecombineerd met praktische adviezen over hoe het wel kan. Sanne gaf vaak een tip om één of twee dingen per periode aan te passen en daardoor lukte het om die dingen aan te passen, waardoor er niet teveel faal-ervaringen komen die zorgen voor opgeven of met meer druk harder proberen.’

Karlijn, Individueel traject

‘De algemene voorlichtingsavond vond ik informatief en werkte enthousiasmerend. De toon was positief en er werd uitgelegd hoe het programma grofweg in elkaar stak. Ik besloot me aan te melden.’

Deelnemer, Gratis informatieavond

‘Vanaf de eerste bijeenkomst voelde ik me ‘veilig’ in de groep. Ik kreeg veel nuttige informatie over voedsel en calorieën maar vooral ook over waaróm ik at zoals ik at. Inzicht dus. En dat is voor mij de sleutel geweest. Mijn doel was: het stoppen van mijn eetbuien ’s avonds met als bijkomend voordeel kilo’s kwijtraken. Dit is gelukt.’

Lisa, Groepsprogramma

Persoonlijk ervaar ik je als betrokken, heel goed uit kunnen leggen hoe iets werkt en dat inspirerend en middels doen over kunnen brengen. Je hebt prachtige kwaliteiten en ervaring om de trainingen goed neer te zetten.

Anna

‘Op weg naar een gezonde relatie met jezelf’