Even voorstellen aan Jip

Graag stel ik nog iemand aan je voor in mijn praktijk en dat is mijn ‘denken’ Jip. Jip is altijd aanwezig in mijn praktijk en heeft een mooi plekje op de kast gekregen. Jip staat voor mijn denken/verstand die mij kan overmeesteren door al zijn gedachten die hij mij verteld. Over het algemeen ( 80%) negatieve gedachten bestaande uit oordelen, meningen regels en vooral moetens; ‘Je moet beter je best doen’ ‘je moet nog harder werken’, ‘je moet niemand teleurstellen’,  ‘je bent dom’ en ‘je doet het nooit goed’. Met zijn vleugels doet hij hard zijn best veel grip op mij te krijgen maar uiteindelijk is hij ook maar een Jip met een casual broek en degelijke schoentjes en mag IK kiezen wat ik met alle woorden van Jip doe. Brengen de woorden van Jip mij dichterbij of verder weg bij wat ik belangrijk vind? Vanuit liefde- verbinding- vertrouwen- humor/plezier- gezondheid mag ik Jip opmerken en toch in gedrag de dingen blijven DOEN die ik belangrijk vind. Dit is niet altijd makkelijk want Jip is er altijd en soms vecht ik er tegen door nog harder te werken, gesprekjes met mezelf te hebben in mijn hoofd ( piekeren), mezelf terug te trekken, mezelf af te leiden met social media. En wie wint? Jip komt altijd weer terug! Soms baal ik hier enorm van en steeds vaker lukt het mij er OK mee te zijn. Jip zal er altijd zijn en ik hoef er niet tegen te vechten want elk moment in het NU kan ik kiezen wat ik ermee doe. Wat een bevrijding!

Heeft jouw ‘verstand’ ook een naam?

Herken jij ook dat jij een soortgelijke ‘Jip’ hebt die vindt dat jij weer moet diëten omdat je te dik bent? Of vindt  dat je nog beter je best moet doen en dus nog minder moet gaan eten? En dat hij jou heel zwak en stom vindt wanneer het niet lukt om vol te houden en je een eetbui krijgt? Vertelt hij jou ook wel eens dat het je nooit gaat lukken grip te krijgen op je eten? En dat jij nooit zonder schuldgevoelens kunt eten? Vindt hij dat je alleen maar ‘gezond’voedsel mag kiezen? Al deze verhalen van jouw denken gaan wij samen onderzoeken. Een eerste stap kan zijn om jouw denken ook een koosnaampje te geven. Wat is wel / niet helpend voor jou wat jouw denken je verteld om jouw doelen te bereiken van o.a. gezond  en lichter leven, weer kunnen genieten van eten zonder schuldgevoelens, jezelf goed voeden i.p.v. vullen, jezelf energiek en fitter voelen vanuit meer vertrouwen in jezelf.

Aan de slag op weg naar een gezonde relatie met eten

In mijn werk, maar ook privé, betrek ik Jip vaak bij de begeleidingstrajecten omdat ik er in geloof dat wij allemaal een soort van Jip hebben en het helpend kan zijn dit te delen met elkaar en te onderzoeken in hoeverre jouw Jip wel/niet helpend is voor jou om de dingen te doen die voor jouw  belangrijk zijn voor een gezond, waardevol leven.

Nieuwsgierig? Neem contact op voor een gratis intakegesprek bij Judith, Liliën of Sanne via info@sannekramp.nl of meld je NU nog aan voor de ONLINE gratis workshop Emotie eten de baas op 7 november 2022 om 19:30 uur. Tijdens deze workshop maak je kennis met de eerste 3 stappen bij de aanpak van het emotie eten én vertel ik je meer over ons aanbod waarin jij weer grip krijgt over het eten i.p.v jouw Jip;-)

Interesse?! Meld je aan via info@sannekramp.nl.