Een gezonde relatie met eten begint bij jezelf

Heb jij al veel afvalpogingen gedaan maar hield je dit niet vol? En denk jij dat dit komt omdat je te weinig wilskracht of motivatie hebt? Ervaar jij gevoelens van schuld- en schaamte rondom het eten en jouw gewicht? Eet jij vaak uit frustratie, onrust of spanning? Vind jij het lastig om te onderzoeken waarom het jou niet lukt jouw eetpatroon langdurig te veranderen?
Dit is heel herkenbaar én je kunt er wat aan doen!

Ik geloof er in dat de weg naar blijvende verandering via bewustwording en inzicht loopt. Je kunt nog zoveel calorieën tellen, diëten doen of goede voornemens hebben; als je je niet bewust bent van de onderliggende patronen, van de werkelijke reden waarom je eet of niet eet, zul je geen lange termijn succes boeken. We lopen in ons leven allemaal tegen uitdagingen aan. Ook ik. Het leven nodigt ons op allerlei manieren uit om stil te staan bij de dingen die we lastig vinden en wanneer wij dit niet doen kunnen wij verstrikt raken in bepaalde patronen. Ongemakken en lastige ervaringen willen wij allemaal direct weg van en dit kunnen wij doen door te gaan vechten, vluchten of juist bevriezen. Eten of niet eten is ook één van deze strategieën die op dat moment jouw weg kan houden van de daadwerkelijke pijn. Mijn manier om ongemakken uit de weg te gaan is nog harder werken waardoor ik geen ruimte heb om stil te staan. Korte termijn nuttig maar blijf ik dit doen dan raak ik moe en uitgeput. Wat wij ook proberen om alle ongemakken weg te trekken, het komt altijd weer naar terug.

Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en op de stoep voor je deur een schattig, miauwend tijgerjong aantreft. Je merkt dat hij honger heeft. Je voert hem wat gemalen vlees. Dit doe je elke dag, en elke dag wordt het lieve tijgertje een stukje groter. Uiteindelijk verandert het schattige tijgertje in een groot agressief beest, en ben je slaaf van dit beest omdat je weet dat het je aan stukken zal scheuren als het niet krijgt wat het wil. Herkenbaar?

Om ons bewustzijn te vergroten en een andere beweging te gaan maken, hebben we elkaar nodig. Graag creëer ik een veilige en vertrouwde omgeving waarin jij kunt ontdekken wat je tegenhoudt om een gezonde relatie met eten en jezelf te ontwikkelen. Nieuwsgierig en/of ben je bereid mee op weg te gaan richting de gezonde relatie met eten & jezelf?  Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek via de website of volg één van de online workshops.

Woensdag 22  juni : workshop emotie eten de baas op om 20:00uur.
Maandag 22 augustus: workshop kennismaking groepsprogramma Grip op eten 20:00uur
Samen aan de slag gedurende 4 maanden incl. online community voor het delen van ervaringen, e-book, video-/audio opnames en online groepssessies. Voor meer informatie bekijk ook de agenda op de website.

Interesse?! Meld je aan via info@sannekramp.nl.