Laden Evenementen

5 maanden groepsprogramma Emotie eten de baas- grip op je eetgedrag

Samen op weg naar een gezonde relatie met eten & jezelf

Heb jij al veel dieetpogingen gedaan maar hield je dit niet vol? En denk jij dat dit komt omdat je te weinig wilskracht of motivatie hebt? Ervaar jij gevoelens van schuld- en schaamte rondom het eten en jouw gewicht? Eet jij vaak uit frustratie, onrust of spanning? Vind jij het lastig om te onderzoeken waarom het jou niet lukt jouw eetpatroon langdurig te veranderen?

Dit is heel herkenbaar. Met stimulans van de groep werk jij in 5 maanden aan een gezonde relatie met eten & jezelf met als resultaat meer energie, fitheid en balans in een leefstijl die bij jou past!

Emotie eten de baas DAG GROEP start 13 september 2023

Middels dit groepsprogramma staan wij stil bij de onderliggende patronen van jouw eetgedrag en leer jij vaardigheden hoe je hiermee omgaat. Eten is vaak het symptoom van onderliggende problemen en dit gaan wij inzichtelijk maken voor jou zodat jij grip krijgt op jouw eetgedrag met als gevolg meer rust en tevredenheid in de relatie met eten & jezelf.  Er ontstaat ruimte voor de dingen die je écht belangrijk vindt en eten beheerst niet langer je leven. Dit is mogelijk en gun ik jou ook!

Ben jij bereid stil te staan bij de onderliggende patronen van jouw eetgedrag en wil je dit blijvend veranderen? Gun jij jezelf de tijd en ruimte om stap voor stap jouw eetgedrag  aan te pakken middels het groepsprogramma, meld je dan NU aan!

Inhoud groepsprogramma:

De dagcursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 2 uur. De groep bestaat uit minimaal 6 personen en maximaal 10 personen. De volgende thema’s komen o.a. aan bod:

–          Inzicht krijgen in jouw innerlijke drijfveer voor een gezond, waardevol leven;
–          Realistische, kleine en haalbare doelen stellen en de kleine successen leren vieren;
–          Bewustwording van obstakels die jou belemmeren om gezonde keuzes te maken;
–          Leren vanuit mildheid en zelfzorg werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf;
–        Stap voor stap jouw eetpatroon wijzigen voor lange termijn i.p.v een crash dieet volgen;
–        Emotie-eten onderzoeken en vaardigheden leren hoe ermee om te gaan: eet ik uit boosheid, frustratie, verdriet of ‘leegte’ of uit gewoonte? Waar heb ik echt nodig op dit moment?
–        Leren hoe je bij tegenslag gemotiveerd kan blijven;
–        Vaardigheden leren om bewust te kiezen vanuit jouw persoonlijke waarden. Deze vaardigheden kun jij jouw leven lang inzetten!

Inclusief:

·       Werkboek met informatie en opdrachten, online beschikbaar gedurende 1 jaar;
·       Audio- en video opnames;
·      Gasttrainer: lichaamsgericht holistisch therapeut die meer inzicht geeft in de relatie tussen lichaam én geest bij o.a. stress. Zij laat je ervaren hoe je hiermee om kunt gaan.
·       Toegang online community voor het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers;
·       Coaching door diëtist & toegepast psycholoog Sanne Kramp

Start:                                          Woensdagmorgen 13 september 2023 van 09:30- 11:30 uur

Duur:                                         5 maanden, bestaande uit 8 groepsbijeenkomsten incl. audio-/video opnames, gasttrainer, mindfulness
oefeningen, werkboek en deelname aan de online community

Locatie:                                    Gezondheidscentrum Corpus, Canadalaan 10 in Groningen

Investering:                            € 495,  waarvan er vergoeding mogelijk is[1]

Groepsbijeenkomsten:          13 sept, 27 sept, 11 okt, 1 nov , 15 nov, 29 nov, 20 dec, 10 januari

Tijd:                                       09:30-11:30 uur

Aanmelden:                      Meld je aan bij Sanne Kramp, diëtist en toegepast psycholoog, via info@sannekramp.nl of 06 – 5028 5851. Voor vragen over de cursus kun je ook gerust contact opnemen of kijk op www.sannekramp.nl.

Samen op weg naar een gezonde relatie & jezelf!

[1] Er vindt wel een verrekening met het eigen risico plaats

Ervaringsdeskundige Laura over het groepsprogramma: ‘ Vanaf de eerste bijeenkomst voelde ik me ‘veilig’ in de groep. Ook al moest ik wel een beetje wennen: ik deelde nooit mijn gedachten over eten of hoe vaak en wat ik at. Uit schaamte. Ik kreeg veel nuttige informatie over voedsel en calorieën maar vooral ook over waarom ik at zoals ik at. Inzicht dus. En dat is voor mij de sleutel geweest. Mijn doel was het stoppen van mijn eetbuien ’s avonds met als bijkomend voordeel kilo’s kwijtraken. Heb ik mijn doel behaald? Ja. Ik heb niet meer élke avond een eetbui en ik ben kilo’s kwijtgeraakt.’